Onze FAQ's Babybio 
Onthaalpagina

Jullie vragen

Onze FAQ's Babybio

Raadpleeg hier onze vraag & antwoord lijst en vindt zo de belangrijkste info over onze producten. Als je het antwoord op je vraag niet terugvindt, kun je ons een mail sturen

Betreffende de melk van Babybio:

>> Waar komt de Babybio-melk vandaan?
De magere melk van het recept van Babybio is afkomstig van koeien geteeld in Franse weilanden.
De koeien worden gevoed met gras of biologisch weiland en preventief behandelen met antibiotica is verboden, in overeenstemming met de biologische reglementering.
>> Maakt Babybio ook 1e leeftijdsmelk?
Moedermelk is het best afgestemd op de behoeften van een pasgeborene tot 6 maanden oud. Communicatie over melk voor pasgeborenen is daarom bij Europese wet verboden voor alle fabrikanten van kindermelk. Daarom kunnen wij u onze melken voor pasgeborenen (0-6 maanden) niet tonen op de sites of andere documentatie van Babybio. Als u desondanks geen moedermelk wil of kan geven, kan een gezondheidsdeskundige u helpen bij het kiezen van de melk die het best is voor uw kind. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie over onze producten.
>> Vanaf wanneer mag ik beginnen met tweedeleeftijdsmelk?
Vanaf 6 maanden mag je starten met tweedeleeftijdsmelk van Babybio.
>> Is de Optima melk geschikt voor mijn baby, zelfs als ik geen borstvoeding geef?
Ja, het gamma Optima is helemaal aangepast op de behoefte van de baby, of je nu borstvoeding hebt gegeven of niet. De formules zijn verrijkt met bifidus en beantwoorden zo aan de nutritionele behoeften van je baby (conform de wetgeving).
>> Mag ik Babybio-melk geven als aanvulling op borstvoeding?
Ja, je kunt zonder problemen je baby borstvoeding geven en indien nodig bijvoeden met een zuigfles Babybio melk. Babybio melk is ook geschikt om af te wisselen met borstvoeding.
>> Ik geef nu tweedeleeftijdsmelk van een ander merk en ik zou willen overschakelen op tweedeleeftijdsmelk van Babybio. Hoe moet ik te werk gaan?
Overschakelen van een melk van een ander merk moet geleidelijk gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een zuigfles per dag te vervangen door een zuigfles met Babybio-melk. Dat doe je 1 tot 2 dagen, daarna vervang je een tweede zuigfles door Babybio-melk en zo verder tot je volledig overgeschakeld bent.
>> Hoe lang kan ik een klaargemaakte zuigfles met Babybio-melk bewaren?
De klaargemaakte zuigfles moet binnen het uur worden opgedronken. Als je baby niet de hele fles leegdrinkt, moet je het restje weggooien.
>> Mijn baby wil meer melk. Mag ik de hoeveelheid melk per zuigfles verhogen?
Alles hangt af van het gewicht en de grootte van je kindje. Vraag raad aan een deskundige (arts, kinderarts, ... ).
>> Waarom gebruikt Babybio maltrodextrines in de samenstelling van zijn melk voor kinderen?
Maltodextrines zijn een bron van gluciden of "semi complexe suikers" die gemakkelijk worden opgenomen door zuigelingen. Het is een natuurlijke grondstof, met biologisch certificaat en van een kwaliteit die gecontroleerd wordt voor toepassing in kindervoeding. Voor wat de voedingswaarde betreft, gebruiken we maltodextrines in aanvulling op lactose (glucide aangevoerd door de melk) omdat de formules voor kindermelk die alleen lactose bevatten minder goed worden verteerd door zuigelingen. Die combinatie maltodextrines - lactose beperkt verschijnselen als oprispingen, diarree en darmkrampjes.
>> Is de melk hypoallergeen?
De melk van Babybio is niet hypoallergeen. Hypoallergene melk is een melk waarbij de proteïnen van koemelk een hydrolysebehandeling ondergaan om hun allergeen karakter te verminderen. Die hydrolysebehandeling van proteïnen is a priori niet verenigbaar met het bestek van de biologische landbouw. Dit soort melk wordt vooral aangeraden aan zogenaamde "risico"-baby's, dat wil zeggen waar in het gezin al allergieën voorkomen. Het is specifieke melk die je alleen bij de apotheek vindt.

Over de overige producten van Babybio:

>> Mag ik de graanvlokken cacao, vanille of 3 vruchten van Babybio bij de zuigfles doen?
Natuurlijk mag je Babybio graanvlokken bij de zuigfles doen, op voorwaarde dat je altijd de aangegeven hoeveelheden op de verpakking respecteert. Graanvlokken 3 vruchten en vanille mag je geven vanaf 6 maand en graanvlokken met cacao vanaf 8 maand.
>> Mag ik de rest van een potje invriezen?
Na het openen kunnen onze potjes nog 48 u in de koelkast worden bewaard. Je kunt ook de rest van een potje invriezen (wanneer het nog niet werd opgewarmd), maar dan moet het binnen een maand na het invriezen worden verbruikt.
>> Bevatten de verpakkingen van Babybio Bisfenol A?
Wij bevestigen dat de verpakkingen Babybio geen Bisfenol A bevatten. Bovendien eisen wij voor elk gebruik van een nieuwe verpakking, dat de leveranciers ons verschillende garanties bieden, zodat we verpakkingen kunnen selecteren die het best zijn aangepast aan onze recepten.
>> Gebruikt u gehydrogeneerde olie in uw producten?
Geen enkele van onze producten bevat gehydrogeneerde olie.
>> Waarom zit er suiker in uw lange vingers?
De lange vingers van Babybio zijn tegelijk krokant en smeltend wat het doorkomen van de tandjes vergemakkelijkt. Die consistentie wordt verkregen dankzij een erg specifieke formule en fabricatieprocedé. Suiker is een van de ingrediënten die het mogelijk maakt om die typische textuur te verkrijgen.

Algemeen:

>> Ik ben op zoek naar de producten van Babybio. Waar kan ik verkooppunten vinden?
U kunt onze producten terugvinden bij de betere natuurwinkel.