Onthaalpagina > Recepten

Gehaktballetjes in kruidige tomatensaus

Gehaktballetjes in kruidige tomatensaus
      âge

Ingrediënten:

  • 250 g rundergehakt
  • 1/2 versnipperde ui
  • 60 g champignons in fijne stukjes
  • 2 theelepels fijngehakte kruiden (basilicum, peterselie, tijm, salie, bieslook,..)
  • 30 g paneermeel
  • 1 eigeel
  • Voor de saus : - 250 g verse gepelde tomaten, ontpit en in kleine stukjes - 15 cl water of groentebouillon - 1/2 versnipperde ui - 2 eetlepels tomatencoulis

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C (thermostaat 5).

Meng alle ingrediënten met de hand. Vorm 25 balletjes. Bewaar in de koelkast terwijl je de saus maakt.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en breng aan de kook op een matig vuur. Draai het vuur lager, zet een deksel op de pan en laat 15 minuten koken op een zacht vuur onder af en toe roeren. Haal de pan van het vuur, laat enkele minuten afkoelen en mix dan de saus.

Kook de gehaktballetjes 20 minuten en leg ze erna in een ovenschaal.
Giet de saus over de gehaktballetjes, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet 45 minuten in de oven.
Dien op met stukjes broccoli.

Terug naar recepten