Recepten - Broodstengels - Babybio 
Onthaalpagina > Recepten

Broodstengels

Broodstengels
      âge

Ingrediënten:

  • 50 g bloem, donker of wit (min type 55)
  • 1 theelepel gistpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • 15 cl water
  • 2,5 theelepel fijn zout
  • een beetje olie voor de bakplaat

Bereiding:

Doe de bloem in een kom, voeg er de overige ingrediënten aan toe en kneed met de hand tot je een soepel deeg krijgt dat loskomt van de wanden van de kom.

Bestrooi een werkvlak met wat bloem en kneed de deegbal ongeveer 2 minuten, wanneer het deeg teveel plakt, doe je er wat bloem bij. Doe de deegbal daarna opnieuw in de kom, dek af met een vochtige doek of vershoudfolie en laat rijzen op kamertemperatuur tot het deeg verdubbeld is in volume (ongeveer 1 uur).

Verwarm de oven voor op 190 °C (thermostaat 5-6)

Haal het deeg uit de kom, kneed nogmaals 2 minuten en doe er indien nodig wat bloem bij, verdeel vervolgens het deeg in 30 balletjes. Rol elke bol op de handpalm tot lange stengels (die je op verschillende lengtes kunt snijden als je wil). Leg de stengels op een ingeoliede bakplaat en laat 20 minuten rusten op kamertemperatuur.

Bak tussen de 15 en 20 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Terug naar recepten