Onthaalpagina > Recepten

Kleine macaronigratins met groenten

Kleine macaronigratins met groenten
      âge

Ingrediënten:

  • 30 cl opvolgmelk (of amandelmelk, rijstmelk ...)
  • 1 laurierblad
  • 125 g korte macaroni's of biologische pastaschelpjes
  • 15 g boter
  • 30 g bloem of maïszetmeel
  • 60 g cheddar, cantal of geraspte gruyère
  • 1/2 versnipperde ui
  • 60 g champignons in fijne stukjes
  • 60 g verse of diepgevroren erwtjes
  • 1 half geplet knoflookteentje
  • 2 theelepels fijngehakte kruiden (basilicum, peterselie, tijm, salie, bieslook,..)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C (thermostaat 6-7).
Warm in een kleine pan de melk met het laurierblad op. Haal de pan van het vuur net voor de melk begint te koken en laat afkoelen.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Verwarm in een andere pan de boter. Voeg er de bloem aan toe, roer met een houten lepel of met een gard om tot je een gladde pasta krijgt. Verwijder het laurierblad uit de melk en giet ze beetje bij beetje bij de bloem terwijl je het geheel continu klopt.

Verwarm de saus op een matig vuur en roer om tot ze dik is. Laat 3 minuten op een zacht vuurtje koken, voeg er dan de helft van de kaas, de afgegoten pasta, de groenten en de kruiden aan toe.

Doe het geheel in een gratinschaal of in aparte ovenschaaltjes, strooi er de rest van de kaas over en bak 20 minuten in de oven tot de gratin een mooie goudkleur heeft.

Terug naar recepten