Recepten - Hamburgers van bonen - Babybio 
Onthaalpagina > Recepten

Hamburgers van bonen

Hamburgers van bonen
      âge

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel biologische plantaardige olie
  • 1/2 versnipperde ui
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 groene paprika, gehakt
  • 1 half geplet knoflookteentje
  • 1/2 theelepel koriander in poedervorm
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 800 g biologische bonen, afgespoeld en uitgelekt (witte bonen, flageoletbonen, rode bonen of kekererwten)
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 1 ei
  • 90 g paneermeel
  • 60 g rijpe cheddar (of andere kaas), geraspt
  • zout, peper uit de pepermolen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C (thermostaat 6-7).
Verwarm de olie op een matig vuur in een pan. Voeg er de ui aan toe en laat gedurende 5 minuten op matig vuur mals worden. Voeg er de wortel, paprika, knoflook en de kruiden aan toe; 5 minuten stomen. Neem de pan van het vuur.

Plet met een vork de bonen en het tomatenconcentraat in een kom. Meng de aangebraden groenten, het geklopte ei, het paneermeel, de kaas, peper en zout. Maak van het mengsel balletjes van de grootte van een golfbal en maak ze dan tussen je handen plat.

Plaats de balletjes op een geoliede bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Tussendoor 1 keer draaien om beide kanten goudbruin te bakken.

Leg de gebakken bonenballetjes in broodjes en giet er de saus over.

Terug naar recepten