Onthaalpagina > Recepten

Viskroketten

Viskroketten
      âge

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
  • 200 g witte vis of verse zalm of 1 blikje tonijn natuur, uitgelekt
  • 1 eetlepel biologisch citroensap
  • 15 g boter
  • 90 g paneermeel
  • 1 ei
  • een beetje bloem
  • 2 eetlepels opvolgmelk Babybio + hoeveelheid om te pocheren
  • 1 eetlepel biologische plantaardige olie

Bereiding:

Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten in water. Giet ze af en plet ze met het citroensap en de boter.

Als je verse vis gebruikt, giet dan melk over de vis tot die net onder staat, breng aan de kook en laat zachtjes pocheren tot de vis gekookt is (ongeveer 5 minuten). Giet de vis af en verkruimel met de vingers. Controleer goed of er geen graatjes meer in zitten.

Meng de verkruimelde vis met de geplette aardappelen en doe er een snufje peper bij. Bestrooi je handen met bloem en vorm van het mengsel 8 afgeplatte balletjes.

Klop het ei en de melk in een kom. Dompel elk balletje onder in dit mengsel en haal vervolgens door het paneermeel.

Verwarm de helft van de olie in een pan op een matig vuur. Wanneer de olie goed warm is, het vuur zachter draaien en 4 kroketten in de pan leggen. Laat ongeveer 5 minuten goudbruin kleuren aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en hou warm terwijl je de andere 4 kroketten in de olie frituurt.

Terug naar recepten