Jouw vragen

Nieuwe formules voor zuigelingenmelk van Babybio

Vanaf februari 2020 gaat een nieuwe Europese regelgeving inzake zuigelingenmelk van kracht. Om aan deze nieuwe regelgeving te voldoen, herwerken we alle zuigelingenmelkrecepten van Babybio..

Om welke formules gaat het?

Al onze zuigelingenmelkformules vallen onder deze nieuwe regelgeving. We gaan dus onze assortimenten Optima, Caprea en Croissance veranderen.

Wat zijn de voordelen van deze nieuwe formules?

Al onze zuigelingenmelkformules van Babybio zullen het volgende bevatten:

  • DHA*, essentieel vetzuur uit de omega 3-familie
  • ARA, essentieel vetzuur uit de omega 6-familie dat DHA/ARA in evenwicht houdt

*in overeenstemming met de in 2020 geldende wetgeving

Raadpleeg de productfiches voor meer informatie.

 

Wanneer zullen deze nieuwe formules in de winkel verkrijgbaar zijn?

"Vanaf november 2019 zullen de formules geleidelijk aan in de winkel verkrijgbaar zijn (supermarkten, biowinkels, apotheken). Het kan zijn dat onze huidige en nieuwe formules een tijd lang tegelijk in de winkel staan. De duur van deze periode zal variëren en verschillen van winkel tot winkel.
Aarzel niet om je winkel te contacteren voor meer informatie hieromtrent."

Kunnen de nieuwe formules voor ongemakken zorgen bij mijn baby?

De nieuwe formules voor zuigelingenmelk van Babybio werden aangepast, volgens de nieuwe regelgeving.
Zoals we in de inzet 'voordelen van deze formules' hebben uitgelegd, werd de hoeveelheid van sommige ingrediënten aangepast, wat voor ongemakken bij je baby kan zorgen.
We raden je aan de nieuwe formule geleidelijk te introduceren, bijvoorbeeld volgens dit schema:

  • 1 fles met de nieuwe formule op dag 1
  • 2 flessen met de nieuwe formule op dag 2
  • Enzovoort naargelang het aantal flessen dat je baby drinkt.

Heb je vragen, aarzel dan niet om een arts aan te spreken die je kan begeleiden bij deze overgang.

-------------------------------------------------------------------------------

Als je geen antwoord vindt op je vraag, mag je ons zeker bellen op +33 5 57 96 56 74

Vanwaar komt de koemelk uit de recepten van Babybio?

De koemelk van de Babybio-recepten is afkomstig van in Frankrijk gekweekte koeien. Ze eten vooral gras en voedergewassen en mogen geen preventieve antibiotica krijgen, volgens de regels voor biologische landbouw.

Heeft Babybio eersteleeftijdsmelk in haar assortiment?

"Borstvoeding sluit het best aan bij de specifieke behoeften van zuigelingen tot 6 maand. Communicatie rond eersteleeftijdsmelk is verboden voor alle producenten van zuigelingenmelk, krachtens de Europese regelgeving. Daarom mogen we onze eersteleeftijdsmelk (0-6 maand) niet voorstellen op websites en in documentatie van Babybio. Als je echter geen borstvoeding kan of wil geven, kan een arts samen met jou de melk kiezen die het meest geschikt is voor je baby. Wil je meer informatie over onze producten, mag je contact opnemen via het contactformulier. We zullen je met plezier helpen."

Vanaf wanneer mag ik tweedeleeftijdsmelk geven?

We raden je aan altijd advies in te winnen bij de arts die je kind opvolgt voordat je begint met of verandert van zuigelingenmelk. Babybio Optima 2 of Caprea 2 worden aangeboden vanaf 6 maand als aanvulling op vaste voeding.

Ik geef momenteel tweedeleeftijdsmelk van een ander merk en ik zou tweedeleeftijdsmelk van Babybio willen geven. Hoe doe ik dat best?

Je moet altijd geleidelijk overschakelen van zuigelingenmelk van het ene merk op melk van een ander merk en je moet altijd advies inwinnen bij de arts die je baby opvolgt. Om te beginnen, kan je een van de flessen op een dag vervangen door een fles met zuigelingenmelk van Babybio. Houd 1 of 2 dagen dit schema aan en vervang dan twee van de flessen door zuigelingenmelk van Babybio, totdat je voor alle flessen bent overgeschakeld. Zo kan je langzaam overschakelen.

Hoelang kan ik een geopende doos zuigelingenmelk van Babybio bewaren?

"We raden aan de doos met zuigelingenmelk van Babybio goed te sluiten na elk gebruik en te bewaren op een koele, droge plek, zoals een keukenkast, om alle organoleptische eigenschappen en de voedingswaarde te behouden. Ter informatie: voordat de doos wordt geopend, wordt de poedermelk bewaard in een zuurstofarme omgeving. Vanaf 4 weken na opening kan de kwaliteit van het product echter worden aangetast door de aanwezigheid van zuurstof. Zo zal het vitaminegehalte afnemen. Het product is tevens vochtgevoelig. Er kunnen zich bacteriën ontwikkelen als het op een ongeschikte plek wordt bewaard. Ook bevat poedermelk plantaardige olie, waardoor ze gevoelig is aan oxidatie aan de lucht. Wegens al de bovengenoemde redenen, raden we aan de voorschriften op de doos in acht te nemen en het product binnen 4 weken na opening te gebruiken."

Kan zuigelingenmelk van Babybio worden bereid met water op kamertemperatuur?

Om zuigelingenmelkpoeder makkelijk op te lossen en zo weinig mogelijk klontervorming te hebben, kan je best lauw water met weinig mineralen gebruiken aan een temperatuur van 35-40 °C. Het is echter niet afgeraden om flessen te bereiden met water op kamertemperatuur. We raden je aan het poeder toe te voegen nadat je de juiste hoeveelheid water in de fles hebt gedaan en dan de fles tussen je handen te laten rollen. Schud vervolgens de fles op en neer terwijl je de speen bedekt om de laatste poederklontertjes op te lossen. Wegens al de bovengenoemde redenen, raden we aan de voorschriften op de doos in acht te nemen en het product binnen 4 weken na opening te gebruiken.

Mag ik de granen van Babybio mengen met zuigelingenmelk?

Je mag uiteraard babygranen van Babybio toevoegen aan de zuigelingenmelk. Respecteer altijd de dosissen die op de verpakking staan. De granen 2 Vruchten, Vanille, 3 Granen Natuur en Rijst mogen vanaf 6 maand worden gegeven.

Als een hapje niet op is, mag ik het dan invriezen?

We raden je af hapjes van Babybio in te vriezen. Eens je het potje hebt geopend en weer goed afsluit, mag het 48 uur in de koelkast worden bewaard.

Bevatten verpakkingen van Babybio bisfenol A?

"We bevestigen dat verpakkingen van Babybio geen bisfenol A bevatten, in overeenstemming met de regelgeving. Voordat we een nieuwe verpakking in gebruik nemen, eisen we trouwens tal van garanties van onze leveranciers. Zo selecteren we de verpakkingen die het meest geschikt zijn voor onze recepten."

Zit er geharde olie in jullie producten?

Geen van onze producten bevat geharde olie.

Waarom hebben jullie suiker aan de lange vingers toegevoegd?

Lange vingers van Babybio zijn krokant en smelten op de tong, zodat tandjes makkelijker kunnen doorbreken. Deze textuur wordt verkregen dankzij een zeer specifieke formule en productieproces. Suiker is een van de ingrediënten waarmee de bijzondere textuur wordt verkregen. Opgelet: om een lange vinger te eten, moet je baby altijd rechtop zitten, onder toezicht van een volwassene.

Ik ben op zoek naar jullie producten. Hoe vind ik jullie verkooppunten?

Onze producten worden verdeeld over heel België, in de meeste biowinkels en bij Delhaize en de aangesloten winkels. Je vindt ze ook op sommige websites. Wil je onze verkooppunten weten, raadpleeg dan onze rubriek Verkooppunten.