Gevulde tomaten

  • 20 mins
  • 20 ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 tomaat
  • 30 g fijngehakt vlees
  • 1/2 zoete ui, gepeld
  • 1/2 sneetje wittebrood, geweekt in melk
  • 15 g geraspte gepasteuriseerde kaas
  • 1 snuifje Provençaalse kruiden

Serves:

Preparation:

Was de tomaat. Snijd het bovenste stuk eraf en hol uit met een lepel om de pitjes weg te halen. Snijd de halve ui heel fijn. Meng met het vlees, het brood en de kruiden. Garneer de tomaat met het vulsel en bestrooi met geraspte kaas. Zet op een gratineerschaal en laat 20 minuten garen in een op 200ºC voorverwarmde oven.

Tip: Een aan je kindje aangepaste versie van het traditionele recept van gevulde tomaten. Je kunt dit recept ook klaarmaken met een halve gele of rode paprika. Tot 12 maanden mag je per maaltijd niet meer dan 10 g proteïnen van dierlijke oorsprong geven. Tot 20 maanden mag je per maaltijd niet meer dan 20 g proteïnen van dierlijke oorsprong geven. Vanaf 15 maanden mag je tot 30 g gaan, met iets grotere stukjes (ongeveer 1 cm) die ook een beetje krokanter mogen zijn.