Witloof met ham op baby’s wijze

  • 15 mins
  • 20 ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 stronkje witloof
  • 10 g gekookte ham, in fijne stukjes gesneden
  • 1 aardappel
  • 10 g geraspte gepasteuriseerde kaas
  • 1 koffielepeltje volle vette room

Serves:

Preparation:

Schil de aardappel en snijd in stukken. Doe in het mandje van je stoomkoker met het witloof. Laat gedurende 15 tot 20 minuten koken. Mix de gare groenten met de lepel room. Leg de fijngehakte ham op de bodem van een ovenschaaltje. Bedek met de aardappelpuree met witloof en bestrooi met de geraspte kaas. Laat 2 minuten grillen in de oven om de kaas te doen smelten.

Tip: Een traditioneel gerecht in een aan je baby aangepaste versie, met extra aardappel zodat het een volledige maaltijd wordt. De hoeveelheid proteïnen van dierlijke oorsprong blijft dezelfde als vanaf 6 maanden —10 g— en je moet het vlees nog altijd in kleine stukjes snijden. Je kindje mag nu ook beginnen kaas te proeven, in porties van 10 tot 15 gram. Maar het is beter niet alle dagen kaas te geven, vanwege het hoge gehalte zout, vetten en proteïnen. Kies voor gepasteuriseerde soorten.