Banaancrème

  • 10 mins
  • 10 ingrediënten

Ingrediënten:

  • 1 perfect rijpe peer
  • 1 kleine banaan
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 koffielepeltje volle vette room

Serves:

Preparation:

Schil de peer en haal de pitjes eruit. Snijd in stukken. Doe de stukken in een kleine kookpot. Laat gedurende 10 minuten koken op een zacht vuurtje. Voeg de in stukjes gesneden banaan toe en laat nog 5 minuten koken. Mix alles met het snuifje kaneel, het citroensap en het lepeltje room en laat afkoelen.

Tip: Je moet de banaan een beetje koken voordat je ze je kindje voorschotelt. Eenmaal gemixt verkrijgt de banaan een zachte en romige consistentie. Om te vermijden dat ze zwart wordt, is het voldoende een beetje citroensap toe te voegen (of sap van een andere citrusvrucht).