Heb je al eens gedacht aan zuigelingenmelk op basis van geitenmelk?

Wist je al dat de samenstelling van zuigelingenmelk onderworpen is aan strikte reglementering volgens de Europese richtlijn 2013/46/CE betreffende bereidingen voor zuigelingen en opvolgzuigelingenvoeding? In navolging van een positief advies van de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), geeft deze richtlijn toestemming voor het gebruik van geitenmelk in deze bereidingen.

Net zoals bij koemelk: een volledige voedingsinname met geitenmelk

De enige melk met een ideale samenstelling om te beantwoorden aan de noden van je kindje is moedermelk. Zuigelingenmelk op basis van koe- of geitenmelk zijn dus een alternatief voor de opvolging van borstvoeding of wanneer borstvoeding niet mogelijk of gewenst is.

Vanuit nutritioneel oogpunt is de samenstelling van koe- en geitenmelk redelijk vergelijkbaar. Het gehalte aan proteïnen, vetten en koolhydraten is evenwaardig, en het energieaanbod is gelijkaardig.

Het verschil ligt op het gebied van de smaak: alleen je kindje kan zeggen of die al dan niet in orde is.

Het aangepaste gamma van Babybio

Geitenmelk ligt aan de basis van de bereiding van de zuigelingenmelk van het gamma Babybio Caprea, die volledig voldoet aan de wetgeving en aan de specifieke nutritionele voedingsbehoeften van je kindje, als aanvulling van een gevarieerde voeding vanaf zes maanden. De geiten worden geteeld volgens de principes van de biologische landbouw:

  • Gevoed met gras of biologisch veevoeder
  • Geen behandelingen met antibiotica
  • Productiemethode die de voorkeur geeft aan natuurlijke meststoffen en wisselbouw

Daarnaast geldt voor onze zuigelingenmelk Caprea:

  • Geproduceerd in Frankrijk
  • Zonder palmolie

Vanaf 6 maanden kan je kindje kennismaken met Babybio Caprea 2; vanaf 10 tot 12 maanden en tot 3 jaar met Caprea 3.

Vergeet in alle geval niet om je gezondheidsprofessional te raadplegen voor weloverwogen advies in verband met de voeding van je baby.

Bronnen (Franstalig):

Jf Desjeux. Voedingswaarde van geitenmelk. Melk, Uitgaven INRA, 1993, 73 (5_6), pp.573-580.

Franse Vereniging voor ambulante pediatrie, afpa.fr/