Waarom groeimelk voor je baby?

Je kindje groeit en de voedingsbehoeften groeien mee. Vanaf 12 maanden en tot 3 jaar moet je baby altijd 500 ml zuigelingenmelk per dag drinken. Maar niet om het even welke melk: een groeimelk die aangepast is aan de specifieke voedingsnoden van elke leeftijd.

De essentiële voedingsmiddelen van groeimelk

Vanaf de leeftijd van één jaar wordt een bepaalde vraag heel vaak herhaald: moet ik een specifieke zuigelingenmelk aan mijn kindje geven of is het even goed een klassieke koe- of geitenmelk te geven zonder daar iets aan toe te voegen? Hou voor ogen dat de samenstelling van die soorten melk niet dezelfde is. Vóór 3 jaar is koe- of geitenmelk alleen niet genoeg om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van je kindje, dat nog een onrijp organisme heeft.

Vóór 3 jaar is koemelk nog niet voldoende voor de specifieke voedingsbehoeften van je baby. Babybio heeft daarom Babybio Optima 3 ontwikkeld, met meer ijzer, meer essentiële vetzuren en minder proteïnen dan koemelk.

Je Babybio groeimelk kiezen: in poedervorm of vloeibaar?

Wat is het verschil tussen beide opties? Jouw gebruiksgemak! Sommige ouders hebben liever vloeibare formules die klaar zijn voor gebruik, waar anderen de voorkeur geven aan dozen poedermelk die minder plaats innemen.

Naast groeimelk op basis van koemelk biedt Babybio ook een groeimelk op basis van geitenmelk aan.

Kinderartsen dringen aan op het belang van een inname van 500 ml groeimelk per dag, tot de leeftijd van 3 jaar.

Bronnen (Franstalig)

Mpedia : http://www.mpedia.fr/310-choix-laits-croissance.html
PNNS, Voedingsgids kinderen en adolescenten voor alle ouders, Uitgave 2010
Voedingscomité van de Franse Vereniging van pediatrie. Koemelk of groeimelk: welke melk is aangeraden voor jongen kinderen (1 tot 3 jaar)? Archieven voor Pediatrie;18(4): 355-358. Doi: 10.1016/j.arcped.2010.12.023
P.Tounian F.Sarrio, Voeding bij kinderen van 0 tot 3 jaar, Pediatrie voor elke dag, Elsevier Masson